Novosti

Ministar Fišo razgovarao sa delegacijom sindikata o radnicima KJP “ZOI 84”

Problemi u vezi isplate minimalnih plaća i neplaćanje doprinosa za penzijsko – invalidsko i zdravstveno osiguranje radnicima Kantonalnog javnog preduzeća “ZOI 84”, a koji su bili borci i učesnici odbrambeno – oslobodilačkog rata u periodu od 1992. do 1995.godine povod su današnjeg sastanka ministra za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharema Fiše sa delegacijom Sindikata radnika trgovine i uslužnih djelatnosti i sindikalne podružnice ovog preduzeća, koju je predvodio Rašid Selimović.

Neplaćanjem penzionog i zdravstvenog osiguranja naši uposlenici, pogotovo oni stariji, koji su uglavnom bili pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine, su egzistencijalno i zdravstveno ugroženi – istakao je tom prilikom Selimović.
Ministar Fišo je rekao da će se zalagati za dostojanstven odnos svih prema borcima, te da iako firma “ZOI 84” resorno ne pripada Ministarstvu za boračka pitanja, spreman je uvijek stati u zaštitu digniteta svakog borca ponaosob, ukoliko su njegova prava ugrožena, saopćeno je iz Pres-službe KS.