sekcija zena

STBIH BIRA HEROINU: Priznanje i zahvalnost svim hrabrim trgovkinjama u BiH

U povodu 8.marta – Međunarodnog Dana žena te uz pomoć svojih prijatelja iz Sindikata trgovine Norveške Sindikat radnika trgovine Bosne i Hercegovine, STBIH pokreće kampanju čiji je prvenstveni cilj  promovirati hrabrost i solidarnost kao dvije osnovne temeljne vrijednosti u STBIH ali i odati zasluženo priznanje svim ženama zaposlenim u sektoru trgovine i usluga u BIH koje su svakodnevno izložene ekstremno teškim uslovima rada i kršenju prava.

 

Kampanja „Biramo STBiH HEROINU“ će trajati  od 07.03. do 25.03. i to:

  • Period nominacija traje od 07.03.-14.03. i to putem fcb stranice i fcb grupe STBIH, maila i web stranice STBIH  kao i lično regionalnim odborima STBiH,
  • Period selekcije će trajati od 14.03.-21.03. i to isključivo putem fcb grupe STBIH.
  • Sve pristigle nominacije STBIH će objaviti javno.
  • Izbor STBIH heroina će imati  svi članovi STBIH fcb grupe putem  lajkova i komentara na svaku od nominiranih STBIH heroina.
  • Pravo da budu nominovane imaju sve članice STBIH. Pravo nominiranja imaju svi članovi STBIH, povjerenici kao i regionalni povjerenici na način da u pismenoj formi dostave lične podatke nominirane kolegice uz detaljno obrazloženje.
  • Rezultati ove kampanje biće objavljeni u petak, 25.03.2016.
  • STBIH će svoju grupu heroina predstaviti javnosti 29.03.2016.

Svjesni da je strah jedan od najvećih hendikepa u borbi za radnička prava u BIH kao i da je svakodnevno sve manje solidarnosti i suosjećanja a sve više borbe za lične interese, STBIH ovom kampanjom  želi odati doprinos ženama koje su svoj interes žrtvovale u borbi za opšte dobro i zajednička prava.

Ovim putem pozivamo sve radnike iz sektora trgovine i usluga BIH da nominuju  svoje kolegice za STBIH heroine i na  taj način im se zahvale na hrabrosti  i solidarnosti.

Ova kampanja je i naš način da pokažimo da cijenimo jedni druge!

Za sve dodatne informacije možete se obratiti uredu STBIH u Sarajevo na mail fietsa@bih.net.ba i na broj telefona 033 210 931