projekti-aktuelnoSTBIH MLADI

Mladi protiv granica “Projekat za mlade trgovce”

U okviru finskog dijela FIET/UNI projekta za BIH, a vezano za aktivnosti u kantonu Zenica, mladi clanovi STBIh zauzimaju znacajno mjesto. Shvaceni kao buducnost STBIH i kao njegov prioritetni dio, ova populaciona grupa je u žiži projektnih aktivnosti, kako po pitanju doobrazovanja, a u vidu obezbjedivanja kurseva kompjutera, stranih jezika tako i kroz funkciju svojevrsnog internet cafea.

Jedna od vecih aktivnosti planiranih za slijedecu godini svakako je jedinstvena ideja Ljetnjeg Kampa za mlade. Nazvan “Mladi protiv granica”ovaj jednonedjeljni kamp pružice mladim ljudima iz STBIH i PAM-a Finska priliku da razmjene iskustva, cuju nešto više o sindikalnim temama, kao i razgovaraju o opštim društvenim temama.

image42 image01

U periodu izmedu 25-29.oktobra delegacija PAM-a u kojoj su bili gda. Tarja Kantola, Antti Routsila i Hanna Kunntsi te gda. Eila Kamarinen boravili su u Sarajevu. Pored ucešca na godišnjoj konferenciji Sekcije žena STBIh ova delegacija je razgovarala o pripremama za kamp, programu i organizaciji samog dogadaja.

Ljetni kamp za mladeodržace se 12-17.juna 2004. u Zaostrogu, Hrvatska i okupice ukupno 25 mladih sindikalista iz BIH i Finske, u organizaciji i pod rukovodstvom FIET/UNI projekta za BIH.