pamprojekti-aktuelnoSTBIH MLADI

Ljetni kamp za mlade

Uni projektna aktivnost za mlado clanstvo STBIH “Ljetni Kamp za mlade”

image19

 

 

 

 

Zaostrog, juni 2004.

Glavna projektna aktivnost u 2004. kao i uopšte jedna od najvecih sindikalnih aktivnosti u ovoj godini bila je Ljetnji kamp za mlade clanove STBIH.

Organiziran u periodu opd 11- 17 juna u zaostrogu, Hrvatska kamp je okupio 15 sindikalista iz Zenice i 9 mladih sindikalaca iz PAM, regija Tempere Finska. Kamp je nosio naziv “Mladi protiv granica” u cilju ukazivanja na potrebu konacnog uklanjanja granica izmedu mlade populacije širom svijeta, a posebno u odnosu izmedu BIH i ostatka svijeta.

Kamp je bila svojevrsna prezentacija mogucnosti i znanja mladih sindikalaca koji su se pripremali za nju skoro pola godina prije održavanja samog kampa.

 

Teme koje su diskutovane bile su generalne sindikalne teme kao što su organizovanje, odnosi sa clanstvom. Kamp je istovremeno ponudio mogucnost ucesnicima da izmjene iskustva i informacije o svojim domicilnim organizacijama. Istovremeno, Kamp je na svojevrstan i veoma interesantan nacin ukazao na probleme mladih generacije, predstavljene kroz igrokaze i dramski prikaz ucesnika.

Znacaj ovog kampa je izmedu ostalog u prilici da STBiH kao nominalna organizacija pokaže kako je moderna i ka buducnosti orjentirana organizacija.