Slobodni za praznike!

Slobodni za praznike: Izmjene i dopune Zakona o unutrašnjoj trgovini FBiH

Medijska kampanja “Slobodni za praznike” koju je STBIH pokrenuo i realizovao u prvoj polovini godine, imala je veliki odjek kako u medijima, tako i u političkim strukturama FBiH. Podsjećanja radi, STBIH je 29. aprila tačno u podne organizovao prvi vritualni protest u BiH koji je podržalo preko 34.000 građana.

Već izvjesno vrijeme traju vrlo iscrpni razgovori sa predsjedavajućim i članovima klubova zastupnika u Parlamentu FBiH, a vezano za inicijativu koju je STBIH uputio vezano za izmjene Zakona o radu i Zakona o unutrašnjoj trgovini, a u cilju regulisanja slobodnih dana u dane praznika za sve trgovce. Do sada su predstavnici STBIH održali sastanke sa DF, SBB, SDA i SDP, a očekujemo pozive i ostalih stranaka kojima smo uputili inicijativu. Svi klubovi sa kojima smo do sada imali sastanke su iskazali bezrezervnu podršku inicijativi.

 

 

Već sada možemo reći da je inicijativa urodila plodom samim tim što je naš prijedlog Izmjena i dopuna Zakona o unutrašnjoj trgovini FBiH, koji bi osigurao slobodne dane u dane praznika za trgovce, uvršten u dnevni red sjednice Odbora za rad i socijalnu zaštitu Parlamenta FBiH koja će se održati 19.11. Ovom prilikom se zahvaljujemo predsjednici Odbora, gđi. Miri Grgić i posebno Damiru Mašiću, predsjedniku kluba zastupnika SDP-a na angažmanu i podršci.