NovostiSlobodni za praznike!

STBIH najavljuje obilježavanje Međunarodnog praznika rada

Ove godine STBiH članstvo te svi oni koji žele dići glas protiv apsolutne nebrige vlasti za očajan položaj radnika i radnica okupiće se i tražiti konkretna rješenja za stalni rast cijena hrane i energenata. Osim toga STBIH će iznijeti svoje stavove o predstojećim izborima i pravu građana da biraju one koji će ponuditi ekonomski program opstanka i direktno pitati da li takva opcija uopšte postoji.
Po prvi put će STBiH sa svojom socijalnim partnerima na ovaj Praznik rada tražiti pravo da privatni sektor u BiH i specifično sektor trgovine prestane biti “zlatna koka” za punjenje budžeta i postane sektor koji će “živjeti od svog rada”. Naši partneri iz kompanija Bingo i Konzum će zajedno sa nama govoriti o svim bitnom temama od kojih zavisi opstanak ekonomije u BiH. Govorićemo i o pravima radnika, o slobodnim praznicima i nedjelji, ali i o svim drugim temama koje radnici u BiH danas žive.
Stoga vas pozivamo da nam se pridružite u ovom nasem Otvorenom prvomajskom studiju u nedjelju, 1.05. sa početkom u 12,00 na platou ispred Vijećnice i da nam pomognete da kažemo vlastima ove zemlje da više ne možemo izdržati njihov nemar i bahatost. Pomozite nam da ovaj dan učinimo danom u kojem će se glasno i jako čuti glas radnika ali i glas onih za koje oni rade jer ova kriza pogađa sve osim onih koji žive na našoj muci! Čekamo vas!