centralna bosnapoplavesekcija zena

Žena za ženu

Solidarnost, brižnost i razumijevanje najjače su oružje kojim žene vode i dobijaju velike i važne bitke. Najbolje se međusobno razumijemo i shvatamo sa kakvim problemima se svakodnevno suočavamo. Tako su razmišljale i članice Sekcije žena STBIH regije Centralna Bosna i na sastanku održanom prošle sedmice u Zenici počela je realizacija ideje uključivanja u regionalnu aktivnost “Žena ženi”, a koja je namjenjena za pružanje podrške i pomoći ženama koje su u ovoj prirodnoj nepogodi koja nas je zadesila izgubile domove, sve što su imale i gradile u životu.
Članice Sekcije žena STBiH uvijek se rado odazovu akcijama koje promovišu i pomažu ženama, štite prava i položaj žena u društvu i ovo je samo jedan od takvih primjera.

U skladu sa svojim mogućnostima i uz pomoć sredstava koja su za ovu akciju dodijeljena sa Regije Centralna bosna, aktivistice Sekcije iz ove regije su spakovale nekoliko paketa za žene, sa sitnicama i proizvodima koje žene koriste, sredstvima za ličnu higijenu, njegu, poklončićima, pismima podrške i željama da sve loše što nas je u proteklom periodu zadesilo što prije i što lakše ostavimo iza sebe.

Paketi su pakovani sa mnogo ljubavi, pažnje i dobrih namjera, da svakoj ženi koja ih dobije budu znak da nikada nismo same i da “čuvamo leđa” jedne drugima i uz pomoć Centra za pravnu pomoć ženama – Zenica,ovi paketi će biti dostavljeni da obraduju neke od hrabrih i jakih žena BiH.

 

https://www.facebook.com/samra.teskeredzic/posts/10152447807372980